Shop Valentine's gifts for your loved ones

6 tips om statische kleding te voorkomen

Statische kleding, wie wordt er niet gek van? Daarom heeft My Jewellery voor jou 6 tips om statische kleding te voorkomen.

8 juni 2021 | Door Amber Janssen
Kijktijd: 2.15 minuten
Leestijd: 2 minuten Statische elektriciteit 

Wat is statische elektriciteit eigenlijk? Het is een elektrische lading op een ding of persoon. Dit komt door de opbouw van elektrische spanning in slecht geleidende stoffen. Vaak ontstaat dit door wrijving tussen voorwerpen met verschillende stoffen. Deze stoffen zijn bijvoorbeeld kunststof en synthetische kleding. En statische kleding, dat willen we natuurlijk niet. Daarom zet My Jewellery 6 tips voor jou op een rij om statische kleding te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook voor niet statische stoffen kiezen zoals katoen en linnen.

Schrijf je in & ontvang de nieuwste updates


 1. New shoes are always a good ideatatische elektriciteit 


Schoenen met een rubberen zool zorgen snel voor een elektrische lading. Terwijl leren schoenen ervoor zorgen dat je gegrond blijft. Ja, je hoort het dus goed. Nieuwe leren schoenen kopen! Dat is nooit verkeerd toch?!


 2. Kleine wasjes, grote wasjes 


Voeg tijdens het wassen een beetje azijn of een balletje aluminiumfolie toe. Zo zorg je ervoor dat je kleding altijd ontladen is en voorkom je statische kleding. Pas wel op: zilverfolie mag niet in de droger en azijn mag je niet met bleekmiddel samen gebruiken! Ook wasverzachter zorgt ervoor dat je kleding ontlaadt. Heerlijk ruikende was en geen statische kleding meer, 2 vliegen in 1 klap dus!

De droger zorgt daarentegen juist voor statische kleding. Hang je wasjes dus zoveel mogelijk op aan een droogrek en zo zorg je voor kleding die niet statisch is. Dat is ook nog eens beter voor behoud van je kleding! Heb je geen zin om al je kleding op te hangen en gebruik je dus toch een droger? Voeg dan drogerballen toe, zodat contact tussen kleding vermindert wordt. Een vochtige washand toevoegen in de laatste 10 minuten van de droogtijd vermindert ook dat je kleding statisch wordt, omdat de lucht dan minder droog wordt. En pssst er bestaan ook antistatische droger doekjes! Als de droger klaar is, haal dan direct je kleding eruit.


 3. Sprayen 


Je haren blijven uren in model met haarlak, maar dit haarproduct is ook handig om statische kleding te voorkomen. Spuit vanaf 30 cm afstand haarlak op je statische kleding. Je kleding moet wel binnenstebuiten zitten. Waar haarlak allemaal wel niet goed voor is he! Vind je haarlak te heftig? Gebruik dan een plantenspuit en vul deze met een bodempje wasverzachter en vul de rest met water. Spray hiermee de binnenkant van je kleding in en voilà geen statische kleding en je item ruikt lekker!


Lees meer

How to tie skirts & dresses

Eyeliner: the dos & don'ts

Meet the team: Content

You might like these

How to tie skirts & dresses

Eyeliner: the dos & don'ts


 4. Smeren, smeren, smeren 


Synthetische blouses blijven vaak aan je huid kleven. Smeer daarom je huid goed in met bodylotion om te voorkomen dat kleding statisch wordt.


 5. Metaal voorkomt statische kleding 


Super leuk al die trendy kleuren kledinghangers aan je kledingrek, maar je kunt beter een metalen kledinghanger gebruiken. Haal je outfit langs een metalen kledinghanger. Want door metaal verdwijnt de statische elektriciteit. Je kunt ook een ander metaal voorwerp gebruiken om statische kleding tegen te gaan. Bijvoorbeeld een veiligheidsspeld. Doe een ijzeren veiligheidsspeld in de zak of naad van bijvoorbeeld je favoriete statische jurkje of rokje, easy! Dit zorgt ervoor dat je geen schok krijgt als je iets aanraakt dat geleid. Dikke tip dus!


 6. Freeze it girl! 


Brrr… Statische kleding voorkom je ook makkelijk door het item een half uurtje in de vriezer te leggen. Leg je item daarna lekker in de zon en binnen no time draag jij je favoriete kleding, zonder dat het statisch is.