My Jewellery prints

Fashion Prints

  1. 1
  2. 2
  3. 3

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Style guide: mix en match printjes

De drie meest populaire prints dit seizoen zien we natuurlijk terug in de My Jewellery collectie. Van luipaard en bloemenprint tot streepjes; wij kunnen niet meer zonder printjes. Deze prints en patterns zijn speels, trendy en toch elegant. Een item met printje voegt echt iets toe aan je outfit en maakt het minder saai. Wil je net een stapje verder gaan? Dan kun je ook prints mix & Matchen. Vaak wordt deze trend wel als intimiderend beschouwd omdat het niet geheel risico vrij is. Het nadeel is dus inderdaad dat de kans op een modeblunder aanwezig is, maar hebben we die niet allemaal weleens? De voordelen daarentegen zijn enorm. Als je de skill van prints mixen eenmal gemasterd hebt zal je kast twee keer zo groot aanvoelen want je hebt er dan mega veel nieuwe outfits bij!

Om de mode flop te voorkomen hebben wij wat tips & trucs opgesteld om je te inspireren om uit je comfort zone te treden.

Tips & Trucs voor printjes mixen: kleuren and more

Kleuren kunnen op veel manieren gecombineerd worden. Deze kleurencombinatie is dus een van je lifelines als het gaat om prints combineren. Monochroom matchen: draag kleuren die in dezelfde kleur familie vallen of die op elkaar lijken. Denk aan pastelkleuren of bijvoorbeeld grijs, zwart en wit. Kleuren die elkaar complimenteren: dit zijn kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Zoals rood en groen, geel en paars en blauw en oranje.

Mix en match de schaal van je prints, zodat je met een statement piece en een accent werkt. Ook kan je je outfit breken met een neutraal item zoals een blazer. Draag bijvoorbeeld in plaats van je witte t-shirtje een monochroom patroon in dezelfde kleur zoals een zwart/wit gestreept t-shirt. Die combineer je vervolgens met een luipaardprint jas of een bloemenprint broek. En more is more dus stop niet bij het mixen van 2 prints, want 3 kan ook heel leuk zijn! En wees niet bang om deze regeltjes te breken, het zijn maar tips! ;-)