BIG WINTER SALE: UP TO 60% OFF!

Info & advies

The knitwear guide 

 Door Meike vd Heijden, 11 november 2021

Bbbrrr, it’s cold outside! Zeg maar bye bye tegen je zomergarderobe en hello tegen knitwear. Iedereen herkent het geluksmomentje wel wanneer je helemaal opgerold in een deken bent en als een soort van burrito op de bank ligt, helemaal weggekropen in een cozy knit. Desondanks ervaren we allemaal wel de haat-liefdeverhouding met gebreide kleding. Het kriebelen en onderhouden van breigoed is namelijk niet the easiest part of the job, maar wij hopen daar verandering in te brengen! In deze blog vind je namelijk alle knitwear do’s and don’ts.

Knitwear kriebelvrij houden 

Een van de grootste irritatiepunten op het gebied van kleding is wel het kriebelen van je favo gebreide trui. Zonde natuurlijk, but for everything is a solution! Deze tips kun je ook op voorhand gebruiken bij je gebreide kleding, voorkomen is namelijk beter dan genezen.

Tip 1: pluisjes 

De grote boosdoener in dit verhaal zijn de pluisjes die zich op jouw knits verzamelen. Maar gelukkig zijn deze pluisjes erg makkelijk te verwijderen van je knitwear. Het enige wat je nodig hebt is namelijk een scherp scheermesje of een ‘pluizendief’ en et voila jij kunt weer pluis-en kriebelvrij door het leven. 

Tip 2: azijn

Doe wat druppels azijn in een koude bak water of wasbak en dompel je knitwear hier binnenstebuiten in onder. Laat je knitwear een kwartiertje weken en spoel de gebreide kleding daarna goed uit. 

Tip 3: conditioner 

Leg je gebreide kleding neer op een handdoek, maak eerst je breigoed een beetje vochtig en masseer daarna de conditioner goed in. De conditioner zorgt namelijk voor een soort waslaagje op je knitwear. Laat je knitwear daarna ongeveer 30 minuten drogen, na deze 30 minuten spoel je jouw knitwear goed uit en laat je het aan de lucht drogen. 

Tip 4: vriezer

Stop je knitwear in een plastic zak en stop ‘m voor een nachtje in de vriezer. In de vriezer gaan alle haartjes van de wollen vezels minder prikken. Haal de plastic zak na een nachtje uit de vriezer en laat je knitwear rustig ontdooien. Warning, wees niet te snel met het knitwear open vouwen aangezien de vezels in je knitwear dan kunnen breken.  

Et voilà je hebt kriebelvrije knitwear!

Knitwear onderhouden:

*Lees altijd het label van het kledingstuk 

Zelfreinigend 

Het fijne aan wol in gebreide kleding is dat het zelfreinigend is! Je knitwear heeft dus niet meteen na het dragen van het breigoed een wasbeurt nodig. Hang je knitwear buiten om te luchten of in badkamer nadat je gedoucht hebt. Stoom van warm water is namelijk heel effectief bij knitwear, het verwijdert geurtjes en kreukels. 

Wassen 

Je gebreide kleding eens in de zoveel tijd wassen met de hand of in de wasmachine kan natuurlijk ook gewoon. Was je knitwear altijd binnenstebuiten, om zo het opwollen van het kledingstuk te voorkomen. Stop je breigoed in een waszak, om zo min mogelijk pillen en pluizen te krijgen op je knitwear. Gebruik altijd het wolwasprogramma in combinatie met wolwasmiddel, dit wasmiddel beschadigd de vezels in het breigoed namelijk niet. 

Drogen 

Knitwear drogen in een droger? Never, of je moet een gekrompen versie van je knitwear willen. Druk na het wassen als het ware het water uit het breigoed en trek de kleding weer in zijn originele vorm. Wasknijpers are also a no go. Laat je knitwear op een handdoek liggend drogen aan de lucht. 

Bewaren 

Knitwear opbergen is ook een belangrijk punt en heeft betrekking op hoe lang jouw breigoed meegaat. Leg je knitwear daarom opgevouwen in je kledingkast i.p.v. ophangen, zo voorkom je punten in de schouders en ongewenst langer worden van de gebreide kleding.   

Enjoy your knitwear!

 1. Roze sweater grof gebreid
  Roze sweater grof gebreid
 2. Beige gebreide jurk met koord
  Beige gebreide jurk met koord
 3. Roze grof gebreid vest
  Roze grof gebreid vest
 4. Zwarte trui met ribstructuur
  Zwarte trui met ribstructuur
 5. Groene trui grof gebreid
  Groene trui grof gebreid
 6. Roze gestreept vest
  Roze gestreept vest
  Roze gestreept vest
  Vanaf € 39,99
 7. Beige spencer met schoudervulling
  Beige spencer met schoudervulling
 8. Wit grof gebreid vest
  Wit grof gebreid vest
 9. Zwarte spencer met schoudervulling
  Zwarte spencer met schoudervulling
 10. Roze trui met ruffle mouw
  Roze trui met ruffle mouw
 11. Groen grof gebreid vest
  Groen grof gebreid vest
 12. Bruine trui met ruffle mouw
  Bruine trui met ruffle mouw
 13. Donkergroene trui met ruffle mouw
  Donkergroene trui met ruffle mouw
 14. Rode grof gebreide trui
  Rode grof gebreide trui
  Rode grof gebreide trui
  Vanaf € 39,99
 15. Zwarte gebreide jurk met koord-
  Zwarte gebreide jurk met koord-

Vond je deze blog leuk? Schrijf je in & ontvang de nieuwste updates

Ook interessant

Info & advies
The ultimate shoe guide 
Obsessed with shoes

Info & advies 
Spijkerbroek guide
Denim is always a good idea