• CO2 neutrale verzending
  • 27 boutiques in Nederland!
  • 8.7/10 score Feedback Company
Meet the mannen 2

Meet our male colleagues

25 oktober 2023 | Door: Zoë Mattens
Leestijd: 4 minuten

Meet the team - MARKETING INTELLIGENCE 03

Collega Sam van de Ven

Functie: Marketing Intelligence Analist

Sinds wanneer werk je bij My Jewellery?
Ik werk sinds 14 maart 2023 bij My Jewellery. 

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?

Allereerst heb ik in het verleden positieve ervaringen gehad met jonge, dynamische organisaties en My Jewellery past perfect in dat plaatje. Wat me echt aanspreekt, is de snelheid waarmee beslissingen genomen kunnen worden. In plaats van dat elke beslissing door meerdere managementlagen moet worden goedgekeurd, wordt input van medewerkers serieus genomen en snel geïmplementeerd. Ik vind het tof om deel uit te maken van een bedrijf waar je echt een verschil kunt maken, en je merkt dat je inbreng gewaardeerd wordt.

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?

Binnen My Jewellery zijn er vanzelfsprekend meer vrouwelijke collega's dan mannelijke. In het begin merk je wellicht op dat er veel vrouwen in het bedrijf zijn, maar na een paar dagen raak je hier eigenlijk volledig aan gewend. Persoonlijk heb ik geen enkele hinder ondervonden van het feit dat ik voor een bedrijf werk met meer vrouwen dan mannen. Bovendien is de verhouding in mijn team zelfs 50/50, wat bijdraagt aan een gebalanceerde werkomgeving.

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?

Onze dag begint meestal met een korte stand-up, waar we bespreken wie aan welke taken werkt en wie mogelijk hulp nodig heeft. Daarna ga ik aan de slag met mijn werkzaamheden rondom de analyse van marketinggegevens. Dit omvat het beheren, controleren en optimaliseren van het marketing dashboard, werken aan marketing attributiemodellen en het uitvoeren van causal impact analyse en experimentele data-analyse.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?

Wat mijn werk het meest boeiend maakt, is de constante uitdaging die ik ervaar. De complexiteit van mijn functie zorgt ervoor dat ik elke dag opnieuw word gestimuleerd om mijn vaardigheden voortdurend te verbeteren. Bovendien waardeer ik de positieve sfeer binnen het bedrijf en mijn team enorm. Het is voor mij essentieel dat ik zowel serieus kan zijn als plezier kan hebben met mijn collega's, en in mijn huidige functie vind ik de perfecte balans tussen deze elementen.

Collega Thijs Keusters

Functie: Marketing & Customer Analytics

Sinds wanneer werk je bij My Jewellery?
Ik werk sinds 1 november 2022 bij My Jewellery. 

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?

Toen ik voor het eerst in contact kwam met My jewellery, werd ik enthousiast door de combinatie van vriendelijkheid en ambitie. Betrokken en aardige collega’s die ruimte geven voor initiatief en vernieuwing. Je kunt hier aan de slag met je ideeën en innovaties. Dat vond ik mooi. 

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?

Het is leuk om bij My Jewellery te werken. Het is een jong en ambitieus bedrijf, iedereen gaat ervoor en we krijgen de ruimte om out of the box denken én te doen. Dat het merendeel van de collega’s vrouw is merk je niet heel duidelijk, behalve als het echt over onze artikelen gaat. Ik heb al heel veel nieuwe termen geleerd: earparty, belly chain etc. De sieraden wereld heeft steeds minder geheimen voor mij. Daarnaast biedt het ook kansen dat je wat minder gevoel bij het assortiment hebt, het stelt mij in staat om heel objectief naar de resultaten te kijken en te analyseren.

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?

Onze dag begint meestal met een korte stand-up, waar we bespreken wie aan welke taken werkt en wie mogelijk hulp nodig heeft. Daarna ga ik aan de slag met mijn werkzaamheden rondom de analyse van marketinggegevens. Dit omvat het beheren, controleren en optimaliseren van het marketing dashboard, werken aan marketing attributiemodellen en het uitvoeren van causal impact analyse en experimentele data-analyse.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?

Inhoudelijk is het uitdagend omdat ik een breed scala aan onderwerpen mag oppakken. Hierdoor kan ik mezelf blijven uitdagen. Daarnaast voel ik ook echt dat het werk wat we doen merkbaar verschil maakt binnen het bedrijf.

Meet the team - MARKETING INTELLIGENCE 12

Meet the team - CONTENT 11

Collega Nick Walhout
Functie: 
Product Owner

Hoe lang werk je bij My Jewellery?
Sinds mei 2022.

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?
Ik heb destijds voor My Jewellery gekozen omdat in het E-commerce landschap, My Jewellery veel als voorbeeld werd gebruikt. Het bedrijf was enorm groeiende en bezig met de stap van start up naar scale up. Het verhaal en de visie die het bedrijf uitstraalde hebben mij ervan overtuigd om bij My Jewellery te gaan werken. 

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?

Geen verschil met andere organisaties. Het is een jong en gedreven bedrijf met een hele goede sfeer.

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?

Ik zorg ervoor dat het e-commerce platform stabiel is. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor issues op de website en werk ik samen met alle afdelingen binnen My Jewellery om de wensen in kaart te brengen om ons platform elke dag iets beter te maken voor onze klanten.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?

Elke dag is anders met nieuwe uitdagingen. Daarnaast gaan de veranderingen in het e-com landschap erg snel en proberen we zo snel mogelijk als team te schakelen om hierop in te spelen.

Collega Thom Timmer
Functie: Business Development Manager

Hoe lang werk je bij My Jewellery?
Sinds juli 2021.

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?
 Het leek mij ontzettend leuk om een next generation merk als My Jewellery (met zo’n sterke Instagram en TikTok focus) te helpen om ook internationaal succesvol te worden. Ook de positieve vibe bij My Jewellery was een doorslaggevende factor voor mij.

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?
Ik vind het superleuk om te mogen werken in een bedrijf met zoveel vrouwen. Thuis ben ik dit ook gewend. Ik heb een zoontje en twee dochters, dus bij mij thuis zijn de mannen ook in de minderheid. Als vrouw is het denk ik minstens net zo leuk om bij My Jewellery te werken; er hangt een superfijne wij doen het samen, girlpower sfeer met Sharon als inspirerend voorbeeld. Uiteindelijk werken er natuurlijk super veel mannen in de fashion industrie, dus ik denk dat man of vrouw niet veel uitmaakt. 

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?
Overleggen met het sales team, met andere afdelingen en met onze retail partners over orders/leveringen, resultaten en toekomstige collecties/plannen. Daarnaast ben ik heel druk bezig om de juiste mensen intern en extern in beweging krijgen om My Jewellery in Europa goed op de kaart te zetten. In de toekomst zal ik hiervoor ook regelmatig in het buitenland te vinden zijn.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?
De constante, snelle veranderingen en het groot mogen denken (the sky is the limit). Maar ook de positieve energie bij My Jewellery en de inspirerende collega’s. Oh.. en de verse broodjes in de kantine vergeet ik bijna… erg lekker!

Meet the mannen 8

Meet the team - TECH/BI 33

Collega Muhammet Alkan
Functie: 
Test Engineer

Hoe lang werk je bij My Jewellery?
Sinds 11 oktober 2023.

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?
De focus van het bedrijf op creativiteit en kwaliteit sluit aan bij mijn carrièredoelen. Daardoor is het de ideale werkplek voor mij!

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?
Het bedrijf waardeert diversiteit en bevordert een positieve werkomgeving waar ieders bijdrage wordt gerespecteerd en gewaardeerd ongeacht je geslacht. 

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?
Ik geniet van de dynamische en collaboratieve sfeer die me de hele dag gemotiveerd houdt. 

Wat maakt dit werk voor jou leuk?
Werken met een gepassioneerd team en de ondersteunende werkomgeving zorgen ervoor dat ik het helemaal naar mijn zin heb.

Collega Maarten Bos
Functie: E-commerce Manager

Hoe lang werk je bij My Jewellery?
Sinds 12 juli 2021.

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?
Omdat het een mooie partij is met een flinke dosis ondernemerschap! My Jewellery heeft grootste plannen om verder te groeien, dat spreekt me enorm aan! 

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?
Wat mij betreft zijn er geen verschillen. Dit komt omdat je inhoudelijk met het werk bezig bent! Daarnaast zijn vrouwen veel stipter dus dat is ook fijn.

Wat zijn je alledaagse werkzaamheden?
Dat ligt aan de dag. Aan het begin van de week nemen we de grote e-commerce projecten door en bekijken we de omzet & weekcijfers. Er zijn genoeg mooie projecten om aan te werken, die bijdragen aan de omzet, groei & klanttevredenheid van het bedrijf. Ook maak ik toekomstplannen voor het nieuwe e-commerce landschap, wat nog veel beter gaat worden, dan wat we op dit moment hebben. We willen nog relevanter worden voor onze doelgroep en daarnaast verdere stappen zetten in Europa.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?
Je kunt hier echt het verschil maken en echt nadenken over hoe je onderdelen, projecten en processen beter kunt maken! Het grappige is dat ik het niet als werk zie. We doen samen veel toffe dingen met een passie voor het vak. Echt iedereen gaat ervoor!

Meet the team content 09

Meet the team - TECH/BI 27

Collega Joren Wouters
Functie: IT Consultant

Hoe lang werk je bij My Jewellery?
Vanaf september 2020.

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?
Omdat het een snel groeiend bedrijf is met een groot data team waar je veel van kunt leren! Wat mij ook aansprak is dat je zelf projecten binnen het bedrijf kunt opzetten en tot een goed einde kan brengen. Daarnaast is het ook handig dat het hoofdkantoor zich in Den Bosch bevindt, want daar woon ik.

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?
Het is hartstikke leuk om bij My Jewellery te werken. Ik werk hier pas net, maar ik voel me al helemaal thuis. Ik denk dat het grootste verschil tussen mannen en vrouwen is dat mannen niet naar de sample sale gaan. Mannen hebben minder ‘gevoel’ bij het product. Waar vrouwen helemaal blij worden van kleding en sieraden, kan het ons mannen niet heel veel schelen.

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?
Mijn dag begint met een stand-up met het team, daarin bespreken we wat iedereen die dag gaat doen. Daarna maak ik een planning voor die dag en verstuur ik e-mails. Vervolgens maak ik een dashboard voor de klantenservice, maken we met het team een planning voor de komende twee weken en bespreek ik het dashboard met de klantenservice. Dan is het alweer tijd voor lunch en tafeltennis! In de middag los ik problemen in het dashboard van inkoop, heb ik meetings met het BI-team over het ontsluiten van data en design ik het nieuwe inkoop dashboard.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?
Zowel het analyseren van data, hier inzichten uithalen en het sparren met de business is wat dit werk zo leuk maakt. Wat ook leuk is aan My Jewellery als bedrijf, is dat je bij letterlijk iedere afdeling gewoon naar binnen kunt lopen en met iedereen een praatje kunt maken.

Collega Donne Napo
Functie: 
Software Engineer

Hoe lang werk je bij My Jewellery?
Sinds oktober 2021. 

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?
Ik was op zoek naar een baan waarbij ik mezelf kan ontwikkelen en waar ik met moderne technieken kan werken. Tijdens mijn gesprekken bij My Jewellery kreeg ik het idee dat dit een leuk bedrijf is, waar ik ook nog eens kon werken met mijn favoriete tools.

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?
Het meest opvallende verschil met mijn vorige banen is zeker het creatieve element bij My Jewellery. Zodra je binnenkomt zie je gelijk aan de aankleding van het kantoor dat er goed over is nagedacht, wat je natuurlijk ook wel verwacht bij een modebedrijf. Het assortiment van My Jewellery is grotendeels gericht op vrouwen, dus ik kan mij wel voorstellen dat je als vrouw wat meer affiniteit hebt met de business van het bedrijf dan de gemiddelde man.

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?
Meestal kom ik tussen 8.45 en 9.00 uur op kantoor, dan pak ik een kop koffie en bereid ik me voor op de stand-up om 9:00 uur. Als de stand up afgelopen is, heb ik een paar uur om codes te tikken en te testen voordat de pauze begint. De catering bij My Jewellery is goed, dus ik bestel meestal gewoon wat en soms iets te veel, haha. Na de pauze ga ik vaak nog even naar buiten voordat ik het werk weer oppak. Daarna vliegt de dag voorbij.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?
My Jewellery groeit hard en dat brengt de nodige uitdaging met zich mee qua software. We werken met een relatief kleine groep developers, dus dat vraagt om veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Dit is voor mij de ideale omgeving om op verschillende vlakken beter te worden. De sfeer en collega's zijn ook fijn, dus dat is mooi meegenomen.

Meet the team - TECH/BI 31

Meet the team - TECH/BI 30

Collega Maarten Izeboud

Functie: IT Consultant

Sinds wanneer werk je bij My Jewellery?
Sinds 1 augustus 2021.

Waarom heb je gekozen voor My Jewellery?

Hiervoor heb ik bij grote, oudere bedrijven gewerkt. Mijn interesse werd gewekt door hoe My Jewellery tot stand is gekomen, en dat het eigenlijk nog in de opstart fase zat op een aantal vlakken.

Hoe is het om (als man) bij My Jewellery te werken?

Tja, op onze Tech afdeling zitten relatief veel mannen, dus in mijn eigen team merk ik niet veel van het feit dat er weinig mannen in het bedrijf werken. Kijk je naar het grotere plaatje binnen het bedrijf, zie je dat er veel aandacht gaat naar het neerzetten van een goede sfeer, leuke aankleding en voordelen waar vooral de vrouwelijke collega's van profiteren. Gelukkig zijn mannen ook welkom op de wekelijkse bootcamps!

Hoe ziet een dag bij My Jewellery er voor jou uit?

In mijn rol kan elke dag er anders uit zien. De ene dag zit ik met andere afdelingen om processen in kaart te brengen en te kijken waar we dat kunnen verbeteren. De andere dag ben ik bezig met een dataverzoek, automatisering of het (technisch) ondersteunen van onze product owners met hun applicaties.

Wat maakt dit werk voor jou leuk?

Het feit dat er aardig wat vrijheid wordt gegeven in je werkzaamheden, maar de bedrijfsstructuur nog vrij plat is; als je vragen hebt of verbeteringen ziet, kun je bij iedereen hiervoor aankloppen.

Werken bij My Jewellery

Meer weten over werken bij My Jewellery?
Bekijk onze vacatures, neem contact op met een van onze recruiters of stuur een open sollicitatie!