Heatwave alert! Nieuwe sale items met korting tot 70%

 Editors pick

Meet the colleague | Product Content Beheerder

Door Lonne Brummans, 16 november 2021

Karlijn Kuijpers werkte al sinds november 2016 bij My Jewellery als retouren coördinator, maar besloot in 2021 de stap te maken naar marketing. Uiteindelijk is ze blij dat ze de stap heeft genomen, hoe lastig deze stap ook was.

Collega Karlijn Kuijpers
Functie: Product Content Beheerder

De start tot nu

''In 2016 reageerde ik op de functie retouren coördinator. Dit leek mij een leuke nieuwe uitdaging en ook een vrij onbekende uitdaging doordat de retouren afdeling vrij afgeschermd was naar de media/buitenwereld toe, wat mijn interesse juist wekte. My Jewellery kende ik persoonlijk al en zoals vele vrouwen ben ik een liefhebber van kleding en sieraden, dus de match met het bedrijf zou er sowieso zijn.''

''Eenmaal aangenomen bleek dit een nieuwe functie te zijn en was er destijds nog weinig te coördineren binnen de afdeling, dus begon ik zelf ook met het uitpakken en verwerken van de pakketjes. Snel groeide de afdeling door de drukte in orders waardoor er automatisch ook meer retouren binnen druppelde. Het team was op zijn hoogtepunt met 15 medewerkers op de afdeling, zo kwam het coördineren meer naar de voorgrond; van het regelen van kleine dingen binnen het team, contact met klantenservice over vreemde pakketjes of struggles binnen het team of werkwijze, ik probeerde dit uiteraard in goede banen te leiden. Na +/- 4,5 jaar merkte ik na veel wisseling van leidinggevende en verandering in lagen binnen operations dat ik mijn eigen uitdaging ging verliezen in mijn eigen functie. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik steeds meer administratief werkzaam was, maar misschien ook omdat ik aan mijn taks zat binnen de afdeling en ik niet meer de prikkels kreeg om vooruit te kunnen. Zelf merkte ik ook dat ik de 1 op 1 gesprekken steeds minder prettig ging vinden. Dit was uiteraard onontkoombaar, want een afdeling bestaat uit een team en ik was het aanspreekpunt voor alle medewerkers. Ik verloor mijn passie om ervoor te willen knokken en kwam tot de conclusie dat ik wel echt heel graag bij My Jewellery wilde blijven. Intern hield ik dan ook zo nu en dan de vacatures in de gaten met het idee; wie weet zit er eens wat tussen.''

Een nieuwe functie

''Toen ik merkte dat ik echt mijn passie kwijt was en ik op de automatische piloot aan de slag ging besloot ik te gaan solliciteren op een nieuwe functie. Voorheen was ik een persoon die alles graag gelijk aanpakte en het liefst werk of een project gisteren nog wilde afronden dan vandaag. Ik bemoeide mij graag met processen, puur omdat ik alles zo interessant vond, maar ook ging ik gerust even mee knallen op de afdeling om bijvoorbeeld achterstand mee te helpen wegwerken. Ik ging na hoe ik was en merkte dat voor mijzelf de koek op was binnen mijn eigen functie.''

''Ik had de functie Product Content Beheerder al eerder voorbij zien komen, maar toen geen stappen ondernomen, misschien omdat ik toen nog niet zeker was van mijn zaak? Misschien omdat ik toen nog de drempel te groot vond? Dat is lastig te zeggen. Toen later de functie nogmaals open kwam te staan wist ik dat dit het moment was om te gaan reageren, wel was ik bang of ik intern geen verkeerde indruk zou wekken.''

Solliciteren

''Het solliciteren ging vrij makkelijk, omdat de drempel laag was om contact op te nemen met iemand binnen het bedrijf. Ik zag welke collega van recruitment de vacature in beheer had, waardoor ik gemakkelijk kon vragen of er tijd was om samen een kopje koffie te drinken. Hiet werd goed op gereageerd en uiteindelijk heb ik uitgesproken dat ik graag intern wilde solliciteren op de functie Product Content Beheerder.''

''Achteraf voel ik me erg blij dat ik de stap heb genomen. Doe je niets? Dan gebeurd er simpelweg ook niets! Achteraf kijk ik ook erg prettig naar de gesprekken die ik heb gehad, ik werd serieus genomen en mijn aanmelding werd in behandeling genomen samen met de externe kandidaten. Na mijn interne sollicitatie is het proces van intern solliciteren ook veranderd en wordt dit ook steeds meer aangemoedigd. Dit zie ik zeker als positief!''

Learns

''Ik ben van mening dat persoonlijke acties vaak ervan af hangen hoe je je op dat moment voelt. Dat ik de eerste keer niet op de vacature gesolliciteerd heb, daar heb ik geen spijt van. Uiteindelijik moet je pas de stappen zetten wanneer je je daar zelf prettig bij voelt en het een bewuste keuze is. Wel ben ik van mening dat je eerst alles uit je huidige functie zou moeten halen wat mogelijk is, dan kun je ook tegen jezelf zeggen dat je er alles aan gedaan hebt om je uitdaging te vinden mocht die weg zijn.''

Vond je deze blog leuk? Schrijf je in & ontvang de nieuwste updates

Ook interessant

Editors Pick
Meet the team | Tech | Dev
Data & ontwikkeling

Editors Pick
Meet the team | HR
Get to know us