DRESS DEAL: 2 jurkjes voor €54,99!

Editors pick

Meet the team | Store managers

Door Demi van Lankveld, 11 mei 2021

We zijn weer terug met een nieuwe meet the team! Dit keer stellen we je graag voor aan de store managers. Zij staan dagelijks klaar voor je in de My Jewellery boutiques om ervoor te zorgen dat jij de winkel verlaat met jouw favoriete items. Maar dat niet alleen, want er komt nog veel meer bij kijken. Wil je meer te weten komen over hun werkzaamheden als store manager? Lees dan snel verder!

Collega Maaike de Boer
Boutique: Eindhoven

Hoe lang werk je al bij My Jewellery?
Sinds maart 2019 ben ik werkzaam bij My Jewellery en inmiddels vervul ik al bijna een jaar met heel veel plezier de functie van store manager.

Kun je wat vertellen over je alledaagse werkzaamheden?
Sinds de functie van storemanager afgelopen jaar behoorlijk wat is uitgebreid, horen hier tegenwoordig ook best wat administratieve taken bij. Voorbeelden hiervan zijn: het maken van de planningen, sollicitatieprocedures, urenregistratie en natuurlijk houd ik me ook bezig met de low- en bestsellers en omzetten & KPI's. Daarnaast help je natuurlijk gewoon heel veel mee op de werkvloer met het helpen van klanten en het aanvullen van de winkelvoorraad. Ook ben ik natuurlijk bezig met de uitstraling van de winkel en ondersteun ik de aangestelde VM'er waar nodig. Al met al een super diverse functie, wat het alleen maar heel leuk en uitdagend maakt!

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Ik vind heel veel dingen leuk aan het werken bij My Jewellery, maar het allerleukste vind ik toch echt de collega's! Elke dag is weer een feestje door deze meiden. Ook ben ik zelf heel erg groot fan van alle spulletjes die we verkopen en dan voornamelijk van de sieraadjes. Er gaat dan ook elke maand wel weer een stukje van m'n salaris terug naar de baas, haha.

Welk werkmoment vergeet je nooit meer?
Zoveel! De dagen zoals Black Friday en Glamourweekend, waarbij alle meiden 's ochtends vol enthousiasme veel te vroeg in de winkel zijn, om er samen een top dag van te maken. Maar ook lieve klanten die zo dankbaar zijn met de fijne hulp  & de leuke (digitale) kerstborrels natuurlijk niet te vergeten.

Collega Marleen Stomphorst
Boutique: Groningen

Hoelang werk je al bij My Jewellery?
Sinds de opening van de boutique, dat is alweer bijna twee jaar geleden!

Kun je wat vertellen over je alledaagse werkzaamheden?
Mijn werkzaamheden als storemanager zijn heel erg uiteenlopend. Dat is onder andere wat het werk voor mij zo leuk maakt! Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan dan ook o.a. uit: planningen maken, kassa-afhandeling, targets bepalen, bewaken van de KPI's, urenregistratie, sollicitatie/functioneringsgesprekken, coachen en leidinggeven van/aan het team! 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Het allerleukste aan mijn werk vind ik het blij maken van onze klanten; dat ze met veel plezier bij ons in de boutique komen shoppen en nog gelukkiger weer de boutique verlaten! Daarnaast hebben wij een team met top verkoopsters, zijn we goed op elkaar ingespeeld en dat gaat samen met heel veel plezier op de werkvloer.

Welk werkmoment vergeet je nooit meer?
Dat is overduidelijk het openingsweekend! We hebben het daar nog vaak over met collega's haha. Dat was een heel leuk, druk, hectisch, gezellig maar vooral onvergetelijk weekend

Collega Caitlin van Duijn
Boutique: Haarlem + Leiden


Hoelang werk je al bij My Jewellery?
In augustus 3 jaar als store manager in de boutique in Haarlem. Sinds mei ook store manager van Leiden (samen met Megan van Amsterdam).

Kun je wat vertellen over je alledaagse werkzaamheden?
Dat is momenteel heel veel! Erg druk met de nieuwe boutique in Leiden, deze is 1 mei geopend. Dus daar lekker aan het opstarten en de meiden opleiden! Er is een assistent store manager en eerste verkoopster, deze meiden gaan wij opleiden tot store- en assistent store manager! Iedere dag is anders, dat vind ik superleuk aan mijn werk! In de ochtend beginnen we met de schoonmaak van de boutique. Daarna openen we de deuren en zijn we nog bezig met sieraden aanvullen. Dit doen we ongeveer een uur in de ochtend, daarna wordt het drukker en zijn we volledig bezig met de verkoop. Wij ontvangen 2/3 keer per week vracht, nieuwe collectie en replenishment (aanvulling van wat verkocht is). We zorgen dat de nieuwe collectie zo snel mogelijk in de winkel hangt. Dan kijk ik met de VMer hoe de items het beste gestyled kunnen worden in de boutique. We werken met een VM Checklist, zodat iedere boutique dezelfde uitstraling heeft. De aanvulling verwerken we altijd in de avond, zo hebben we overdag meer aandacht voor de klanten! Verder houden we gedurende dag de winkel bij, dat alles er netjes en strak uitziet. Eind van de dag lopen we de kleding na en vullen we de missende maten aan. Per week neem ik de tijd om de administratie bij te houden. Onder andere de omzet, voorraad check, roosters maken en gewerkte uren van de meiden bijhouden. Regelmatig voer ik functioneringsgesprekken met de meiden uit het team. Wanneer ik op zoek ben naar nieuwe meiden binnen ons team, houd ik sollicitatie gesprekken. Deze beide gesprekken voer ik vaak samen met mijn assistent store manager. Ik vind het ook erg belangrijk om nieuwsbrieven voor de meiden te maken, zodat hun altijd up-to-date zijn! Verder houden we geregeld een teammeeting, om allerlei zaken te bespreken, maar ook om als team samen te komen!

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Op dit moment de combinatie om 2 boutiques te runnen. Om de meiden te begeleiden en op te leiden. Ik kan de boutique in Haarlem overlaten aan mijn assistent Elise, wij zijn zo op elkaar ingespeeld, dus ik weet dat het daar lekker loopt. En zo kan ik meer focus leggen op team Leiden. Ook is het een fijn bedrijf om voor te werken. We worden niet gezien als nummer, maar als persoon. Dat zie je niet zo veel in de retail! Verder hangt mijn hele kast wel vol met My Jewellery en komt daar maandelijks meer bij. Ik sta dus écht achter het merk, haha!

Welk werkmoment vergeet je nooit meer?
De opening van de boutique in Haarlem! Dit was natuurlijk 3 jaar geleden, in de tijd waar alles nog normaal was! Maar, dagen als Glamourday, Black Friday en de hele decembermaand zijn ook altijd hele leuke dagen. Mega drukte en altijd gezelligheid in de stad en de winkel.

 Collega Dewy Reijers
Boutique: Sinds kort weer in Nijmegen in beide boutiques


Hoelang werk je al bij My Jewellery?
Ruim 2 jaar. Ik ben begonnen met de opening van de eerste boutique in Nijmegen.

Kun je wat vertellen over je alledaagse werkzaamheden?
Als storemanager heb je veel verschillende werkzaamheden. We beginnen de dag met een 'dagstart'. Hier bespreken we de zoneverdeling, targets en eventuele bijzonderheden voor die dag. Daarna gaat iedereen naar z'n plek en kunnen we de klanten ontvangen. Klanten ontvangen gaat nu wel heel anders dan 'normaal'/voorheen. We kunnen in alle boutiques maar een maximaal aantal bezoekers binnenlaten. Ondanks dat het vervelend is dat we veel minder klanten kunnen ontvangen in de boutiques, is het wel fijn dat we alle klanten weer persoonlijk kunnen helpen en adviseren. Je merkt dat de klanten daar zelf ook weer helemaal happy van worden. Naast het adviseren van klanten ben ik natuurlijk ook veel bezig met het team en andere werkzaamheden. Ik ondersteun het team (waar nodig), maak de planning, voer functionerings-/beoordelingsgesprekken en last but (zeker) not least: ik probeer elke dag te zorgen voor een goede werksfeer. 

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Het leuke team!! Ik ga elke dag met plezier naar werk omdat ik weet dat ik steeds weer met leuke collega's sta. Ook vind ik het superleuk wanneer er klanten binnenkomen, op zoek zijn naar een cadeau maar totaal geen idee hebben wat ze zoeken en je ze met een grote glimlach de deur uit laat gaan omdat je ze zo goed hebt kunnen helpen. 

Welk werkmoment vergeet je nooit meer?
Dit zijn zo veel momenten dat ik er een boek over kan schrijven. Er zijn veel momenten geweest met collega's en/of klanten die ik niet meer gauw vergeet. De opening van Nijmegen 1.0 vond ik echt geweldig. Dit was mijn eerste werkdag bij My Jewellery en ik had nog nooit zo'n winkel opening meegemaakt. De rij stond echt tientallen meters ver van de boutique. Na anderhalf jaar ben ik naar de boutique in Den Bosch gegaan omdat ik daar kon doorgroeien naar de functie storemanager. Hier werd ik zo fijn ontvangen door het team. Daar heb ik ook een hele leuke (kort maar krachtige) tijd gehad. 

Vond je deze blog leuk? Schrijf je in & ontvang de nieuwste updates

Ook interessant

Editors Pick
Meet the team | Inkoop Team
Create, design & purchase

Editors Pick
Meet the team | Content Team
Inspiratie & creatie