Maattabellen overview | Maattabel broeken

De perfect passende broek met onze broeken maattabel

Heb je de perfecte broek gevonden die helemaal bij jouw stijl past, maar heb twijfel je over de broekmaten? No worries, we laten je zien hoe je jouw broekmaat kan opnemen met onze handige broeken maattabel. Bye bye keuzestress! Houd er rekening mee dat broekmaten kunnen verschillen per item. De getoonde informatie is als referentie om jou op weg te helpen naar jouw perfecte broekmaat! Vergeet daarom niet om bij de productinformatie te kijken hoe het item valt.

Bij My Jewellery vind je de allerlei soorten broeken, van jeans, pantalons en flared broeken tot zelfs on-trend jogging broeken. Door dit grote aanbod is er voor iedereen wel een goede match te vinden! My Jewellery houdt de broekmaten xs t/m xxl aan en de jeans maten 25 t/m 32. Bij broeken is het altijd lastig om de juiste maat te vinden tussen alle broekmaten, je wil natuurlijk niet dat de broek afzakt of juist te strak zit. Met de onderstaande broeken maattabel & overige tips zal dit voorkomen worden en helpen we je op weg bij het vinden van jouw perfecte broekmaat.

Broeken maattabel


De 3 afmetingen voor het opmeten van je broekmaat

Een goede of slechte pasvorm bepaalt je hele look, vandaar dat het belangrijk is om te weten welke broekmaat je hebt. Het vinden van een broekmaat die goed zit is soms een hele opgave. Per merken verschillen de afmetingen en broekmaten. Om erachter te komen wat jouw broekmaat is kun je verschillende afmetingen opmeten en het vervolgens aflezen in de broeken maattabel. De drie meest voorkomende afmetingen voor het opmeten van een broekmaat zijn: taillemaat, heupmaat en lengtemaat. Je kunt makkelijk je broekmaat bepalen aan de hand van de volgende stappen, dit kun je gewoon thuis doen met enkel een meetlint.

Stap 1: taillemaat opmeten

Om je broekmaat te achterhalen en vervolgens af te lezen in de broeken maattabel is het belangrijk om je taille op te meten. De taille is het ‘smalste’ gedeelte van je bovenlijf. Gebruik hiervoor een meetlint en meet je taille als volgt: haal het meetlint vanaf de rug, rond de taille naar voren en trek het rond het lichaam. Zorg ervoor dat het meetlint horizontaal is en dat het meetlint niet te strak getrokken wordt. Lees gemakkelijk het aantal centimeters af van het meetlint en vind jouw broek maat in de broeken maattabel. Et voilà!

Stap 2: heupmaat opmeten

De heupmaat wordt gemeten over het ‘wijdste’ gedeelte van je onderlichaam. Zet je voeten naast elkaar en haal het meetlint vanaf de achterkant over je billen naar voren en meet waar je dijen het volst zijn. Ook hier zorg je ervoor dat het meetlint horizontaal is en niet te strak getrokken wordt. Lees de afmeting af in de maattabel broeken dames en vind jouw perfecte fit!

Stap 3: lengtemaat opmeten

Dit is enkel van toepassing als er ook een lengtemaat te kiezen valt bij de broek die je wilt shoppen. Dit is namelijk niet altijd het geval. De lengtemaat wordt gemeten van de bovenkant van je binnenbeen tot net over de enkel. Het is aan te raden om hiervoor een stevige rolmaat te gebruiken. De lengtemaat staat niet in de broeken maattabel geschreven.

Mocht je niet de benodigdheden in huis hebben of kom je er gewoon niet uit, bezoek dan een van onze My Jewellery boutiques bij jou in de buurt en kom achter jouw broekmaat door ze ouderwets te passen! 

Shop broeken

 1. Black checkered biker shorts
  Black checkered biker shorts
 2. Fuchsia checkered biker shorts
  Fuchsia checkered biker shorts
 3. Blue checkered biker shorts
  Blue checkered biker shorts
 4. Light pink terry shorts
  Light pink terry shorts
  Light pink terry shorts
  As low as €29.99
 5. Black linen ruffle short
  Black linen ruffle short
  Black linen ruffle short
  As low as €39.99
 6. Dark green terry shorts
  Dark green terry shorts
  Dark green terry shorts
  As low as €29.99
 7. Pink skort with red flower print
  Pink skort with red flower print
 8. Black skort with flower crochet
  Black skort with flower crochet
 9. White skort with flower crochet
  White skort with flower crochet
 10. White pleated skort
  White pleated skort
  White pleated skort
  As low as €39.99
 11. Lime green pleated skort
  Lime green pleated skort
  Lime green pleated skort
  As low as €39.99
 12. Pink Ikat print ruffle wrap skort
  Pink Ikat print ruffle wrap skort
 13. Pink linen look trousers
  Pink linen look trousers
  Pink linen look trousers
  As low as €49.99
 14. White split jeans
  White split jeans
  White split jeans
  As low as €49.99
 15. Black crochet skort
  Black crochet skort
  Black crochet skort
  As low as €29.99
 16. Pink crochet skort
  Pink crochet skort
  Pink crochet skort
  As low as €29.99
 17. Purple crochet skort
  Purple crochet skort
  Purple crochet skort
  As low as €29.99
 18. Blue denim wrap skort
  Blue denim wrap skort
  Blue denim wrap skort
  As low as €39.99
 19. White denim wrap skort
  White denim wrap skort
  White denim wrap skort
  As low as €39.99
 20. Black denim wrap skort
  Black denim wrap skort
  Black denim wrap skort
  As low as €39.99