Editors pick

Meet the team | Customer Service

Door Lonne Brummans, 22 november 2020

Deze keer een hele lange meet the team! Deze meet the team staat namelijk in teken van team Customer Service. Het team dat bestaat uit maar liefst 5 afdelingen, 2 leidinggevenden en heel veel leuke, gezellige en hardwerkende meiden! Daarnaast ook het team dat dagelijks veel klanten te woord staat over van alles en nog wat. Het klantenservice team heeft het afgelopen jaar een hele mooie groei doorgemaakt waardoor ze inmiddels via verschillende kanalen bereikbaar zijn. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Collega Maaike Buunders, Supervisor Customer Care & Facilities
Functie: Customer Care leidinggevende 
Hoelang werk je al bij My Jewellery? Bijna 3 jaar.

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Ik ben verantwoordelijk voor de mensen, de middelen en de processen op afdeling. Dit houd in dat ik me bezig houd met het verbeteren van de afdeling door (werk)processen te verbeteren en/of door nieuwe (werk)processen te implementeren met de daarbij horende systemen en handige tools. Daarnaast ben ik dagelijks bezig met HR gerelateerd taken zoals; gesprekken voeren met huidige medewerkers, nieuwe medewerkers aannemen, verlof- en ziekteverzuim bijhouden, planningen maken en ga zo maar door. Als laatste zorg ik ervoor dat de meiden hun werk kunnen doen door dagelijks de schakel te zijn tussen alle verschillende afdelingen in het bedrijf.


Wat vind je het allerleukst aan je werk?
Ik vind het leuk om dagelijks met zoveel meiden te werken aan het optimaliseren van de service en daarmee het aangezicht van My Jewellery. Wij leveren met onze afdeling een hele belangrijke bijdrage en ik vind het fijn om daar onderdeel van te zijn en de meiden iedere dag te kunnen ondersteunen, zowel met persoonlijke gesprekken en motivatie als met hen handvaten bieden om hun werk optimaal uit te kunnen voeren. 

Wat is jouw thuiswerk tip?
Houd contact met elkaar! Plan momentjes in om even koffie te drinken en over iets anders dan werk te kletsen. Werkplezier zorgt naar mijn mening voor betere prestaties en daarom is het belangrijk om hier ook (juist) thuis aandacht aan te besteden.


Collega Merel Rebsch
Functie: Customer Care Coach
Hoelang werk je al bij My Jewellery? 1,5 jaar, met heel veel plezier!

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit, inhoud en het inwerktraject van de Customer Care afdeling. Dit houdt in dat ik de medewerkers hierin coach en begeleid. Ik kijk bij vragen dan ook graag met de medewerker mee om samen tot een goed antwoord te komen. Een van mijn taken is dan ook om met de kwaliteit van de medewerkers bezig te zijn, en om ervoor de zorgen dat we de service met zijn allen blijven verbeteren. Dit doe ik door medewerkers te beoordelen en om de verbeterpunten samen aan te pakken. Hiervoor plan in persoonlijke evaluatie momenten in, maar geef ik ook ook gezamenlijke trainingen! Hierdoor blijft de klantenservice zich telkens weer ontwikkelen en zorgen we ervoor dat alle medewerkers hetzelfde doel voor ogen hebben! 


Wat vind je het allerleukst aan je werk?
Het allerleukste aan mijn werk vind ik natuurlijk mijn collega’s, maar ook het bezig zijn met “Hoe kan het nog beter?”. We zijn inmiddels zo groot als afdeling en ik vind het leuk en uitdagend om ermee bezig te zijn, hoe het dus allemaal nog beter kan. Daarnaast vind ik het ook fijn aan mijn werk dat ik medewerkers waar nodig kan helpen & ondersteunen.

Wat is jouw thuiswerk tip?
Mijn thuiswerktip is om af en toe tussendoor even wat afleiding op te zoeken. Luister een kwartier lang even naar je favoriete muziek, hier krijg ik altijd weer nieuwe energie van! Of knuffel en speel eventjes met je huisdier.


Collega Janne van den Boomen
Functie: Customer Care medewerker
Hoelang werk je al bij My Jewellery? Sinds juni 2020, iets langer dan een half jaartje dus! 

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Binnen de Customer Care afdeling van My Jewellery zijn er verschillende teams! Ik ben werkzaam in team offline, wat inhoudt dat ik me dagelijks bezighoud met het beantwoorden van berichtjes die binnenkomen via de email, Facebook & Whatsapp. Denk hierbij aan vragen over items, de status van bestellingen, het oplossen van klachten, het opnieuw doorzetten van bestellingen, maar bijvoorbeeld ook het aanmaken van tegoedcodes en opsturen van presentjes!


Wat vind je het allerleukst aan je werk?
Het leuke aan mijn werk vind ik het directe contact met klanten. Door het directe contact met de klant, kan je de klant vaak snel verder helpen! Het is leuk dat je zelf verantwoordelijk bent voor een oplossing of antwoord. Daarnaast werken er binnen My Jewellery veel leeftijdsgenoten, wat zorgt voor een gezellige en fijne werksfeer!

Wat is jouw thuiswerk tip?
Probeer in je pauze even lekker een rondje te gaan wandelen! Zo kom je even van je werkplek af en kan je een frisse neus halen, zodat je weer genoeg energie kan opdoen voor de middag! Daarnaast vind ik het heel belangrijk om (online) goed contact te blijven houden met mijn collega’s. Plan daarom iedere week een vast moment in voor een videocall via Teams om gezellig met elkaar bij te kletsen en bespreek dagelijks lastige of leuke berichtjes met elkaar!  


Collega Lisanne Versteegh, Team socials & Offline-team
Functie: Customer Care medewerker

Hoelang werk je al bij My Jewellery? Ik werk sinds eind Juli 2020 bij My Jewellery

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Op maandag avond, woensdag en vrijdag werk ik op de socials kanalen en in het weekend vaak 1 dagje offline. Ondanks dat we nu thuis werken, zijn er op woensdag nog koffie momentjes om elkaar eventjes te zien!


Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Het leukste aan het werk vind ik het team en de afwisseling in de werkzaamheden, ook omdat ik in 2 verschillende teams werk. 

Wat is jouw thuiswerk tip?
Mijn thuiswerk tip: maak je werkplek zo gezellig mogelijk en ga af en toe naar buiten toe. Ook zet ik altijd een muziekje op de achtergrond!


Collega Chantal Fijneman, Team telefoon
Functie: Customer Care medewerker

Hoelang werk je al bij My Jewellery? Ik werk bij My Jewellery vanaf mei 2020!

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Ik beantwoord telefoontjes van klanten. Dit zijn verschillende vragen, zoals adviesvragen voor cadeau’s, levertijden van de pakketjes, missende items, verkeerd geleverde items etc. Ook bellen we uit naar bijvoorbeeld PostNL of Budbee met vragen over leveringen of adreswijzigingen.


Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Het contact met de klant! Ik vind het heel leuk om een klant blij te maken door ze op een goede en vriendelijke manier te helpen. Ik ben pas tevreden als de klant ook tevreden is!

Wat is jouw thuiswerk tip?
Contact houden met je collega’s door bijvoorbeeld te videobellen via teams en maak je werkplek gezellig dat scheelt een hoop!


Collega Britt Kusters, Team chat
Functie: Customer Care medewerker

Hoelang werk je al bij My Jewellery? Ik werk in totaal alweer 2 jaar en 7 maanden bij My Jewellery! Ik ben tijdens mijn studie begonnen als verkoopmedewerker in de boutique in Breda en ben op die manier na mijn studie bij de Customer Care afdeling terecht gekomen.

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Ik begin de dag altijd met het openen van Robin waarin we alle berichtjes vanuit de klanten ontvangen en ondertussen starten we via Teams een video-gesprek met het chat-team! In Robin beantwoord ik eerst de berichtjes die we na openingstijd ontvangen hebben en dan gaat om 09:00 uur de chat aan. Vooral deze maand is het lekker druk op de chat, dus we zijn heel de dag bezig met het beantwoorden van de vragen van onze klanten. De meest gestelde vraag op dit moment is toch wel: “Waar blijft mijn pakketje..?” Om 17:00 zet ik mezelf op Offline en “zwaaien” we elkaar via Teams een fijne avond toe.


Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Wat is het leukst vind aan mijn werk is het contact met de klanten! Dit vond ik in de boutique ook altijd enorm leuk en daarom ben ik super blij dat ik dit nu op de Customer Care afdeling alsnog contact met onze klanten heb. Daarnaast werk ik natuurlijk met onwijs leuke collega’s, wat het werk nóg leuker maakt!

Wat is jouw thuiswerk tip?
Bel veel met je collega’s, zodat je niet heel de dag alleen aan het werk bent. Wij bellen met team Chat de hele dag door, waardoor het niet veel verschil maakt met het werken op kantoor!


Collega Zaynah Gorong, Support medewerker
Functie: Customer Care medewerker

Hoelang werk je al bij My Jewellery? Ik werk nu twee jaar bij My Jewellery. 

Kun je wat vertellen over jouw alledaagse werkzaamheden?
Als Support medewerker verricht je alle administratieve werkzaamheden op de klantenservice. Daarnaast ben je een tussen persoon voor het magazijn en de retouren afdeling.


Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Je hebt verschillende werkzaamheden en situaties die je op moet lossen.

Wat is jouw thuiswerk tip?
Maak je werkplek gezellig en zet een leuk muziekje op! Facetime een keer met je collega om even gezellig bij te kletsen.

Vond je deze blog leuk? Schrijf je in & ontvang de nieuwste updates

Ook interessant

Editors pick
Meet the team | Branding
Get to know us

Editors pick
Meet the team | Creatives
Een kijkje achter de schermen